Kriszta alkot

GKK-design

10 lépés a színesebb világ felé

2023. július 04. - GKKdesignBlog

nevtelen_terv_masolata.pngA mindennapokban számtalan lehetőség nyílik arra, hogy kikapcsolódjunk és feltöltődjünk. Ha nincs hobbid és szeretnél valami újat kipróbálni, a színezés remek lehetőséget kínál a kreativitás kibontakoztatására. Na de hogyan is fogjunk hozzá?

1. Hagyományos színező eszközök:

Alapvetően a színezéssel már ovis korunkban megismerkedünk, vagy akár még előtte is. Rengeteg eszközből válogathatunk: színes ceruzák, filctollak, vízfestékek, kréták vagy akár a zsírkréták.
Ahhoz, hogy megtaláld a kedvencedet, érdemes először a gyerekeknek szánt termékek között körbenézni, és ha már megvan az, amivel a legjobban szeretsz dolgozni, csak akkor érdemes beruházni a márkásabb dolgokra.

Mit ajánlok én?

FYI: Az ajánlások a személyes és grafikus szakmai véleményem alapján íródtak, nem minősülnek reklámnak, a termékajánlás révén semmilyen előnyben nem részesülök!

Színes ceruza: Az egyik lelőhely nem más, mint az IKEA... Először a gyerekemnek vettem a MÅLA ceruzákból, és meglepődve tapasztaltam, milyen jó minőségű! Ráadásul aquarell ceruzák, azaz a kész színezett rajzot festménnyé változtathatod egy ecset és némi víz segítségével!
Vízfesték: Szintén IKEA, szintén MÅLA készlet :) Ha komolyabb festéket szeretnél, az aquarell készletek között nézz körbe :) Az ikeásban egyébként az ecsetek is jók, ha szeretnél pluszban venni, akkor a műanyag szőrű, egy pontban végződő ecseteket ajánlom
Filcek: Ezt a kétvégű filckészletet szintén a gyerek kapta, én meg jól kipróbáltam :D Pasztell színek, egyik oldalon ecsetfilc, a másikon szövegkiemelő. Színezéshez is tökéletes!
Zsírkréta: Itt kicsit ellentmondok magamnak, mert nem a gyerekeknek valót ajánlom - hanem ezt az olajpasztell készletet :) Egyrészt az ár-érték aránya nagyon jó, másrészt sokkal jobb dolgozni vele, mint a gyerekeknek szánt zsírkrétákkal, és annyival meg nem drágább, amennyivel jobb...
Kréta: ugyanezt a márkát ajánlom porpasztellként is. Nem porol annyira, mint a gyerekkréták, több benne a pigment, jobban fed, szebbek a színei. 

2. Színező könyvek és mandalák:

Ha már van mivel színezni, akkor kell, hogy legyen amit színezünk!
Mióta újra hódít a színezés, megjelentek a felnőtt színező/kifestő könyvek is, akár egészen bonyolult, részletes mintával. Ha nem szeretnél könyvet, vagy füzetet venni, akkor a netről is le tudsz tölteni magadnak különböző oldalakat, és azokból összeállíthatod a saját kollekciódat!
Etsy-n prémium minőségű szinezőket tudsz vásárolni, de némi böngészéssel ingyenes oldalakra is lelhetsz a neten. Nézd csak, kiindulásnak használhatod ezt a Pinterest boardot:


 

3. Színezés a lakberendezésben:

Használd a színezést a lakberendezésben is! Tökéletes dekor lehet egy nagy méretben elkészített mandala pl, egy szép vékony keretbe téve, és a falra függesztve

nevtelen_terv_10.png

4. Készíts saját absztrakt színezőt:

Légy kreatív és hozz létre saját színezőt! Közepesen vastag filccel húzz vonalakat. Ezek lehetnek összefüggőek, de elrendezheted rácsszerűen, geometrikus formákat vagy ívelt vonalakat rajzolva, a lényeg, hogy hagyj egységesen üres helyeket, amiket később majd kiszínezhetsz. Ez egyedi és személyes színezőt eredményez, amelyben szabadon kibontakoztathatod a kreativitásodat, akkor is, ha nem tudsz rajzolni!
Hihetetlen? Cáfolom! Gyere, próbáld ki, hogyan működik, rajzolj velem színezőt! Klikk ide

5. Digitális színezők és applikációk:

Fedezd fel a digitális világban elérhető színező applikációkat és programokat! Ezekben számos színező lehetőség közül választhatsz, és akár tableteden vagy telefonodon bárhol és bármikor színezhetsz. Az online kínálatban a számozott kifestőktől kezdve a kristályhelyezgetős appokig minden van.

6. Kombináld a színezést a meditációval:

Keress egy csendes és nyugodt helyet, és kombináld a színezést a meditációval vagy relaxációs gyakorlatokkal. Ez segít ellazulni, stresszt oldani, és összekapcsolja a kreativitást és a belső békét. Lehet ez akár a napi rutinod része is - a reggeli kávéhoz, teához tökéletes egy pár perces alkotás, és így az egész napod kellemesebben indulhat!

7. Közösségi színező események:

Azt hitted, a színezés magányos tevékenység? Nem kell annak lennie! Fogj össze barátnőkkel, családdal, és dolgozzatok közösen egy képen. De akár bővítheted is a dolgot, és közösségi eseménnyé is válhat a dolog. Pl óvodában, iskolában a gyerekek is beszállhatnak, a végeredmény pedig egy igazn különleges dekoráció lehet.

8. Színezős applikációk a mobilodon:

Tölts le színezős applikációkat a mobilodra, és hozz létre saját színes alkotásokat, amikor csak szeretnéd. Ez egy könnyed és hordozható módja a színezésnek, ami mindig kéznél van.
Hamarosan ezekről az appokról is írok, megkeresem az 5 legjobb ingyenes appot!

the_best_coloring_apps.png

9. Készíts digitális színezőket saját fotóidból:

Használd a digitális képszerkesztő programokat, hogy saját fotóidat alakítsd át színezhető képekké. Így személyesebbé teheted az alkotásaidat, és egyben emlékezetes pillanatokat örökíthetsz meg. Ha kinyomtatod, kedves ajándék is válhat belőle.

10. Inspiráció és kreatív közösségek online:

Keresd meg az inspirációt és kapcsolódj be a kreatív közösségekbe az online térben. Színező oldalak, fórumok, és közösségi média csoportok várnak, ahol megoszthatod alkotásaidat, tanulhatsz másoktól és új barátokra lelhetsz. Használj hashtageket, és akár online galériát is készíthetsz a kedvenc alkotásaidnak!

 


A színezés nem csak egy hobbi, hanem egy módja annak, hogy kikapcsolódjunk és kreatívan fejezzük ki magunkat. Építsd be a színezést a mindennapjaidba, hogy megtapasztald a színek varázsát, és megtaláld azt a kikapcsolódást, amit régóta kerestél! Merülj el a színek világában, és találd meg a számodra legmegfelelőbb színező módszereket, legyen az hagyományos vagy digitális.
Nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy nektek melyik stílus a kedvencetek? És melyik eszközre esett a választásotok?

Várom a kommenteket!

Ölelés: Kriszta

A bejegyzés trackback címe:

https://gkk-design.blog.hu/api/trackback/id/tr9818159524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kerma · www.kerma.hu 2023.08.06. 00:02:09

Szeretjük a kreatív és lakberendezéssel kapcsolatos cikkeket, illetve marketing célból szívesen leközlünk cikket ingyenesen blogunkban. Mi falpanelek forgalmazásával foglalkozunk. kerma.hu/blog-2
Üdv, Kerma Design
süti beállítások módosítása