Kriszta alkot

GKK-design

Absztrakt színezők rajztudás nélkül - videó

2023. július 09. - GKKdesignBlog


image_1.png

Jól olvastad, bizony! Simán lehet alkotni rajztudás nélkül is. Amire szükséged lesz: Üres lap, közepesen vastag filctoll, és lendület. 


Az előző bejegyzésemben eméítettem, mennyire egyszerű magunknak előrajzolni a színező vagy kifestő oldalakat. Akár rajztudás nélkül is, csak alap formákat, vonalakat használva.
Mivel tisztában vagyok vele, hogy ez így leírva elég hihetetlen, most készítettem nektek egy videót is hozzá :)
Nézzétek meg, hogyan lehet eljutni a legegyszerűbb vonalas rajztól egy összetett mandala megrajzolásáig!

 

 

Ahogy látjátok, tényleg nagyon jókat lehet összehozni "igazi" raztudás nélkül is, a legegyszerűbb vonalakkal, formákkal!

Az "absztrakt" kifejezés azon művészeti megközelítésekre utal, amelyek elvont, nem reprezentatív vagy nem képszerű formákat, mintákat és eszméket fejeznek ki. Az absztrakt művészetben a valóság ábrázolása helyett hangsúlyozzák a szín, vonal, forma, textúra és kompozíció elemeket, és a megfigyelhető világtól elrugaszkodva önálló értéket tulajdonítanak az esztétikának és a kifejezésnek. 

 

Mivel ez a stílus teljesen kötetlen, sokkal inkább a hangulat kifejezésére való, nem pedig a látott dolgok lemásolására, ezért tényleg elronthatatlan! Próbáljátok ki ti is, aztán jöhetnek a beszámolók!

 

Ölelés: Kriszta

A bejegyzés trackback címe:

https://gkk-design.blog.hu/api/trackback/id/tr118161540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása